Juli en augustus : De Preekstoel

Wat betekent het voor mij als ik zeg :

"Ik ben christelijk gelovig" ?

Negen sprekers nemen ons mee in hun persoon­lijke getuigenis. Creatief, gedurfd, spiegelend, actueel . . .

Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder.

Nadien wordt u uitgenodigd in de tuin van de voormalige dekenij om, samen met de spreker, bij pot en pint nog een tijdje na te kaarten.

download de folder (pdf)
Vroege gasten kunnen vanaf 19:30 uur genieten van de mooie klanken van het orgel van de Waldetrudiskerk.


[dinsdag 2 juli]
Jean Bosco Safari

Jean Bosco Safari is zanger, songwriter, performer. Hij werd geboren in 1954 Rubago, Rwanda en op zesjarige leeftijd geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem. Als zanger maakte hij doorheen de jaren verschillende albums, cd’s en videoclips. Een van zijn meest recente projecten is "ARAI" met Steven Jacobs en Paul Zegers. Dit trio brengt originele, meditatieve muziek binnen een totaalconcept waarin vraagstelling, water, klank, kleur, licht, geur en ademhaling de hoofdelementen zijn. Het programma is getiteld "Aan de bron is het water het helderst".

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 9 juli]
Veerle De Cock

Veerle De Cock (49) is gehuwd met Peter en trotse moeder van Ruben en Viktor. Ze studeerde hedendaagse geschiedenis aan de UG en koos voor een actieve onderwijsloopbaan in het Technisch Instituut Sint-Carolus, waar ze 20 jaar lang het beste van zichzelf gaf en leerlingen probeerde een geweten "te schoppen" vanuit een historisch perspectief. 5 jaar geleden vond ze een nieuwe uitdaging als directeur van kOsh, campus Bovenrij (het voormalige Francesco Paviljoen). Ook hier vormen haar rechtvaardigheidsgevoel en emancipatiegedachte de basis van haar doen en laten.

Lees de getuigenis van Veerle De Cock
Bekijk enkele foto's

[dinsdag 16 juli]
Hans Vanackere

[dinsdag 23 juli]
Roos Maes

Roos Maes Is gehuwd, moeder van twee zonen en oma van vier kleinkinderen. Ze studeerde Romaanse filologie en werkte als pastor aan de universitaire parochie van de KULeuven, als stafmedewerkster bij Broederlijk Delen, als diensthoofd in een RVT en als pastor bij KAV. In 2011 ging ze met brugpensioen. Haar leven is doorweven met engagement in kerk en samenleving. Ze is heel begaan met de plaats van de vrouw in de kerk en is eén van de bezielende krachten van de beweging "vrouw en geloof".

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 30 juli]
Servais Verherstraeten

Servais Verherstraeten is een Kempenaar uit Mol. Hij is advocaat en werd fractievoorzitter van de CD&V in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, tot zijn benoeming in de regering van Elio Di Rupo in december 2011. Hierin werd hij Staatssecretaris voor Staatshervorming, voor de Regie der Gebouwen en voor Duurzame Ontwikkeling.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 6 augustus]
Zuster Elisabeth

Greet Heyman, nu zuster Elisabeth, zocht lange tijd hoe ze haar diepste verlangen en roeping om haar leven helemaal aan God te wijden, concreet waar zou kunnen maken. Ze leeft in stilte en gebed in de "kluis van Moria" in Vorselaar. Om in haar levensonderhoud te voorzien, hoedt ze schapen, werkt ze in haar kaarsenatelier en maakt ze mooie dingen in handgeschept papier.

Lees de getuigenis van Zuster Elisabeth
Bekijk enkele foto's

[dinsdag 13 augustus]
Mgr. André-Jozef Léonard

André-Jozef Léonard is de jongste telg uit een familie van vier zonen die allen priester werden. Hij studeerde filosofie en theologie en was professor aan de UCL in Louvain-la-Neuve. In 1991 werd hij bisschop van Namen en in 2010 werd hij, in opvolging van Kardinaal Godfried Danneels, benoemd tot aartsbisschop van Mechelen-Brussel en tot voorzitter van de Belgische Bisschoppenconferentie.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 20 augustus]
Peter Hellings

Peter Hellings is hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit van Leuven en voorzitter van de Europese Neus-, Keel- en Oorartsen binnen de European Academy (EAACI). Sinds 2012 is hij lid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België. Hij is een zeer gevraagd spreker op allerlei internationale congressen. Naast deze taak en als vader van drie kinderen maakt deze druk bezette man ook nog tijd om op verschillende manieren zijn verbondenheid met de katholieke kerk te tonen.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 27 augustus]
Katelijne Boon

Als Germaniste kennen we Katelijne Boon van de mooie stem in 'Brede Opklaringen' op radio Klara. Achter die rustige presentatrice schuilt een bruisende persoonlijkheid. Naast presenteren stelt Katelijne ook programma’s muzikaal samen, verslaat zij sinds 2008 de Koningin Elisabethwedstrijd voor Canvas, is zij een gepassioneerd sopraan en heeft ze nog een tweede fulltimebaan als moeder van vier kinderen. Gedreven door haar Christelijke overtuiging fiets ze doorheen haar zeer druk leven...

Bekijk enkele foto's