Juli en augustus : De Preekstoel

Wat betekent het voor mij als ik zeg :

"Ik ben christelijk gelovig" ?

Negen sprekers nemen ons mee in hun persoon­lijke getuigenis. Creatief, gedurfd, spiegelend, actueel . . .

Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder.

Nadien wordt u uitgenodigd in de tuin van de voormalige dekenij om, samen met de spreker, bij pot en pint nog een tijdje na te kaarten.

download de folder (pdf)
Vroege gasten kunnen vanaf 19:30 uur genieten van de mooie klanken van het orgel van de Waldetrudiskerk.


[dinsdag 5 juli]
Herman Van Rompuy

Sinds 1 januari 2010 is Herman Van Rompuy permanent voorzitter van de Europese Raad, ook wel Europees president genoemd. Hij is een diepgelovig man, hij is intelligent en belezen, maar ook geestig en in staat tot zelfrelativering. Hij schrijft haiku’s en essays en in zijn dagboeken reflecteert hij graag over zijn leven.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 12 juli]
Claire Vanden Abbeele

Claire Vanden Abbeele is kunstenares, auteur en therapeute. Ze is de bezieler van vzw De Verbinding, een organisatie die een grote bekommernis kent voor mensen met verdriet en die ontmoetingsdagen organiseert rond rouwen en verdriet. Ze verzorgt lezingen en workshops waarin de kracht en de kwetsbaarheid van mensen centraal staan. Haar schilderijen en boeken getuigen van een verlangen naar een leven in en met het wezenlijke. Claire is een vrouw die warmte en hoop uitstraalt.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 19 juli]
Rit Oostvogels

Lees de getuigenis van Rit Oostvogels
Bekijk enkele foto's

[dinsdag 26 juli]
Bart Paepen

Bart Paepen (°1971) is priester en werkt als vicaris van de bisschop van Antwerpen, waar hij verantwoordelijk is voor onder andere roepingspastoraal, priestervorming en liturgie. Hij staat mee aan de wieg van Heilige Huisjes en van de preekstoel.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 2 augustus]
Toon Otten

Toon Otten is een jonge en veelzijdige ondernemer uit Turnhout. Hij was docent en onderzoeker in het vakgebied taal en communicatie aan de universiteit van Nijmegen en Antwerpen en aan de Katholieke Hogeschool Kempen. Nadien startte hij een eigen bedrijf dat communicatie- en marketingadvies geeft. Toon Otten laat zich opmerken door sterke engagementen binnen de lokale gemeenschap als gemeenteraadslid in Turnhout en organisator van het gratis Kaaipotfestival in de Turnhoutse jachthaven.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 9 augustus]
Miel Vanbeckevoort

Als professor human resources en management heeft Miel Vanbeckevoort zijn kennis en geloof geïnvesteerd in een aantal ontwikkelingsprojecten in Afrika. Miel is al 34 jaar gelukkig getrouwd met Reintje. Door bijzondere omstandigheden kwam hun geloof in 1979 in dieper vaarwater terecht. De woorden van Jezus ‘nader tot Mij en Ik zal tot U naderen’ hebben ze in hun leven op een tastbare en bovennatuurlijke wijze mogen beleven.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 16 augustus]
Paul Van de Vel

Paul Van de Vel woont in Herentals. Hij is gehuwd met Brigitte en vader van 3 kinderen. Professioneel is hij actief in het onderwijs als godsdienstleraar en graadcoördinator. In het vrijwilligerswerk vinden we hem terug in de Noord/Zuid-beweging (Derde Wereldraad, Broederlijk Delen, Wereldwinkel), armoedebestrijding (De Dorpel, De Fakkel) en de parochiewerking (coördinatie vormselcatechese).

Lees de getuigenis van Paul Van de Vel
Bekijk enkele foto's

[dinsdag 23 augustus]
Niek Everts

Niek Everts is getrouwd met Erik en mama van Eliah en Jozua, die beiden hun wortels in Zuid-Afrika hebben. Als pastoraal werkster gaat ze in Antwerpen op weg met "straatbewonders" zoals ze hen noemt. In haar werk met de allerarmsten in onze Belgische samenleving heeft ze haar ware roeping gevonden. Het Christelijk geloof inspireert haar tot oprechte solidariteit en presentie bij hen die haar pad kruisen.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 30 augustus]
Hanne Van Broeckhoven en Bénédicte Bosmans

Hanne Van Broeckhoven en Bénédicte Bosmans zijn twee geëngageerde jonge vrouwen die veel inspiratie vinden in het Christelijk geloof en daarvan ook willen getuigen. Op het moment dat ze op de preekstoel staan, zijn ze net een week terug in België na de wereldjongerendagen in Madrid. Begeesterd door dit gebeuren vertellen ze graag honderduit!

Lees de getuigenis van Hanne Van Broeckhoven en Bénédicte Bosmans
Bekijk enkele foto's