Juli en augustus : De Preekstoel

Wat betekent het voor mij als ik zeg :

"Ik ben christelijk gelovig" ?

Negen sprekers nemen ons mee in hun persoon­lijke getuigenis. Creatief, gedurfd, spiegelend, actueel . . .

Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder.

Nadien wordt u uitgenodigd in de tuin van de voormalige dekenij om, samen met de spreker, bij pot en pint nog een tijdje na te kaarten.

download de folder (pdf)
[dinsdag 6 juli]
Pater Kristiaan

Ondanks zijn 81 jaar blijft Pater Kristiaan, Kapucijn, een herder die geen 'neen' kan zeggen. Als pastoor van kermislieden en circusartiesten wil hij het evangelie naar de mensen vertalen. Zo kunnen zijn parochianen, van de Maas tot aan de Noordzee - maar ook hijzelf - de blijde boodschap beter begrijpen, en de verrassende 'franciscaanse' eenvoud ervan ontdekken. "Ik doe het veel en ik doe het graag", zegt de man zelf over zijn pastoraal dienstwerk.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 13 juli]
Caroline Steyaert

Caroline Steyaert houdt van uitdagingen en nam als jongere regelmatig deel aan de wereldkampen van Broederlijk Delen. Ze was een gedreven Chiroleidster en stond mee aan de wieg van Zin-d'erin(g), een organistie die de psychologie en de pedagogie van het jeugdwerk wil brengen bij jongeren uit groepen die vaak ondervertegenwoordigd zijn in de jeugdbeweging. Momenteel werkt Caroline als personeelsdirecteur bij de Lokale Politie van Antwerpen.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 20 juli]
Mgr. Johan Bonny

Johan Bonny is sinds 4 januari 2009 bisschop van het bisdom Antwerpen. Als priester van het bisdom Brugge heeft hij jaren gewerkt in Rome op de Raad voor de Eenheid. Sinds hij aan het hoofd staat van de Antwerpse kerk, waait er duidelijk een nieuwe wind in het bisdom.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 27 juli]
Ingrid Verduyn

12 jaar geleden startte Ingrid Verduyn haar eigen onderneming, Plus Uitzendkrachten. Geïnspireerd door Christus, die het altijd opnam voor de kleinsten, vond ze dat een uitzendbedrijf voor vele mensen het verschil kan uitmaken door hen als volwaardige werknemers het volle respect en alle kansen te geven. Plus doet dit door te investeren in begeleiding, zowel op gebied van de loopbaan als op persoonlijk vlak.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 3 augustus]
Guido Belcanto

Sinds hij in 1989 zijn album "Op zoek naar roman­tiek" uitbracht, staat Guido Belcanto bekend als de koning van het Vlaamse levenslied. Hij is een eigengereide zanger met filosofische inslag, die dicht bij de mensen staat. Ook op de preekstoel laat hij doorheen zijn muziek zijn hart spreken.

Lees de getuigenis van Guido Belcanto

[dinsdag 10 augustus]
Dries de Bakker

Dries de Bakker is een prille dertiger. Hij stond mee aan de wieg van Heilige Huisjes en werkt voor de jongerenpastoraal in het bisdom Antwerpen. Hij is een creatieve duizendpoot, tekent, zingt, speelt gitaar, vertelt, acteert en werkt momenteel aan een cabaretprogramma. Hij is geestig en oprecht. Dries gaat de spannende uitda­ging aan om op deze preekstoel speciaal de jongeren aan te spreken.

Lees de getuigenis van Dries de Bakker
Bekijk enkele foto's

[dinsdag 17 augustus]
Jos Marien

Jos Marien is orthopedagoog. Hij werkte 18 jaar in het vicariaat Vlaams-Brabant, eerst bij de jongerenpastoraal, daarna in de beleidsploeg. Sinds 2005 is hij directeur van "de Klinkaard", een huis voor volwassenen met een meervoudige auditieve handicap. In dit werk werd hij opnieuw geconfronteerd met de kern van het evangelie. Jos vertelt op sprankelende wijze over gewone mensen, geïnspireerd door de enorme schat aan bijbelverhalen. Bij Altoria verscheen enkele jaren geleden een bundel van deze verhalen.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 24 augustus]
Liliane Vervoort

Liliane Vervoort werkt voor de Vlaamse Liga tegen Kanker. Door haar dagelijkse omgang met jonge kankerpatiënten wordt ze vaak geconfronteerd met levensvragen en met onmacht. Haar eigen gelovig zijn wordt daar sterk door gekleurd en in vraag gesteld.

Bekijk enkele foto's

[dinsdag 31 augustus]
Mark Eyskens

Mark Eyskens kan, naast zijn carrière als hoogleraar economie aan de KU Leuven, terugblikken op een indrukwekkende loopbaan in de vaderlandse politiek. Hij publiceerde een uitgebreide reeks boeken en essays, en staat bekend als een vlotte en humoristische causeur.

Lees de getuigenis van Mark Eyskens
Bekijk enkele foto's