29 mei 2015 : Jean Bosco Safari - Gospel

Vrij vertaald betekent het woord gospel "Goed Nieuws" of "Blijde Boodschap". De gospelmuziek ontstond in de Zuiderse Amerikaanse staten uit de ritmische liederen die de Afrikaanse slaven op de katoenplantages zongen om de pijn van het harde werk te verlichten. Geleidelijk werden deze gezangen ook mee opgenomen in de religieuze vieringen van de zwarte gemeenschappen. Het unifiërende karakter van de gospelsongs ligt enorm hoog. Het zorgt ervoor dat zowel de luisteraar als de zangers tegelijkertijd een intens ontroerende en opwindende beleving ervaren. Gospelsongs zijn gemaakt om mensen te verbinden in lief en leed en de thema's zijn altijd positief en hoopvol. Zo zorgt de gospel voor een perfect moment van één-zijn in een onperfecte wereld.

Jean Bosco Safari brengt samen met zijn zangers en muzikanten de goede boodschap doorheen de gospelmuziek op vrijdag 29 mei 2015 om 20:00 uur in de Sint-Niklaaskerk van Morkhoven.

Kaarten kosten €15 in voorverkoop en €18 aan de kassa. Houders van een vrijetijdspas betalen €5. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij:

  • Toerisme Herentals, Grote Markt 35, tel. 014/219088
  • het Sint-Baafshuis, Ring 9 te Noorderwijk, tel. 014/262548
    van maandag tot vrijdag tussen 10:00 een 12:00 uur.