Maandag 7 maart : Hotel Pardon

Jan De Cock werd bekend om zijn engage­ment voor de gevangenen in de wereld. Hij trok wereldwijd langs honderd gevangenissen en liet zich vrijwillig opsluiten om 'van binnenuit' de polsslag te voelen van mannen en vrouwen achter tralies.

Tien jaar na zijn boek 'Hotel prison' neemt hij de rugzak weer op. Deze keer ontmoet hij slachtoffers en nabestaanden van misdaden die erin zijn geslaagd zich te verzoenen met de daders. Hij sprak met ouders van kinderen die werden gedood door Anders Breivik of door een jonge schutter op een Canadese school, met weduwen van 9/11-slachtoffers, met overlevenden van de Rwandese genocide, met Joodse en Palestijnse ouders die sinds de dood van hun kinderen samen ijveren voor een geweldloze oplossing van het conflict. Hij speurt in alle windstreken naar de bron van waaruit zij voortleven. Hij luistert naar hun verhalen, het worstelen met het leed, en het inzicht dat niet 'oog om oog, tand om tand', maar wel verzoening bevrijdend werkt..

In het kader van de vasten en van het Heilig Jaar van de barmhartigheid, vertelt Jan De Cock voor Heilige Huisjes over de mensen die hij ontmoette en over wat zij hem leerden over ware vergevingsgezindheid.

Maandag 7 maart om 20:00 uur
in de Sint-Catharinakerk (Begijnhof)

Kaarten worden verkocht aan de kassa
(prijs €5 - geen voorverkoop).

De opbrengsten gaan integraal naar
goede doelen in binnen- en buitenland.