10 december 2018 : Come and see | A broken man

Selina De Maeyer - Come and See

De jonge fotografe Selina De Maeyer maakte met "Come and See" een kortfilm over de aan trekkings kracht en het mysterie van de eucharistie. In 2017 werd deze be kroond als beste kortfilm op het Mirabile Dictu Film festival van het Vaticaan. Vanuit een niet nader bepaalde woonkamer worden we meegenomen door een stille aan wezigheid die lijkt schuil te gaan achter eenvoudige devotieprentjes. Een jonge bewoner van het huis komt de kamer binnen. Wanneer hij door het raam kijkt, ontluikt in hem een mysterieus verlangen - een soort onuitgesproken roepstem? In antwoord op deze stille op roep ont steekt hij een kaarsje en trekt daarmee de grote stad in. Ondanks de gevaren die een kleine jongen op zijn pad kan tegenkomen, vervolgt hij vastberaden zijn eenzame weg in deze grote, drukke stad. Onderweg wordt op subtile le wijze duidelijk dat iemand hem leidt en vergezelt tot bij het doel van zijn vreemde reis.

Julien Kerknawi - A Broken Man

In zijn kortfilm "A Broken Man" vertelt Julien Kerknawi het verhaal van een Belgische boer, wiens leven tijdens de oorlog volledig door elkaar wordt geschud. De jonge regisseur onderzoekt in zijn film onrecht, wetteloosheid en onmacht in tijden van oorlog. Met vurige acteerprestaties van Koen De Graeve en Joren Seldeslachts neemt hij je mee op een rit van liefde, verlies, wraak en hoop op een betere toekomst. Volgens Julien leven we in een cynische wereld, geregeerd door angst. Met zijn verhalen probeert hij een inspirerend beeld te schetsen van een hoopvolle toekomst. De film werd bekroond op het WorldFest van Houston, Texas en werd vertoond op het filmfestival van Cannes. De volledig selfmade regisseur Kerknawi koestert ondertussen ook internationale ambities en is volop bezig met zijn bioscoopdebuut: "The Last Front", waarmee hij een grote epiek met een internationale cast belooft.

maandag 10 december om 20:00 uur in de filmzaal van Kosh Campus Scheppersstraat, Scheppersstraat 9 te Herentals. De toegangsprijs bedraagt €7 en is ter plaatse te betalen (geen voorverkoop)