40 dagen op leven en dood

De veertigdagentijd wordt al snel vereenzelvigd met het begrip vasten, maar de veertig dagen die voorafgaan aan het feest van Pasen zijn zoveel meer, of kunnen zoveel meer betekenen. Het is een tijd bij uitstek voor inkeer en herbronning, een tijd die uitnodigt om terug te keren naar de eenvoud van het zuivere leven en naar de bron van de teksten die het evangelie te bieden heeft. Zo wordt de veertigdagentijd niet enkel een periode van versterving, maar ook een periode waarin nieuw leven kan groeien.

Heilige Huisjes organiseert op de zes zondagen van de veertigdagentijd een reeks lezingen onder de naam "40 dagen op leven en dood", waarbij verschillende sprekers stilstaan bij en dieper ingaan op de evangelielezingen van die zondagen. Ze her-vertellen deze eeuwenoude verhalen, brengen ze weer tot leven en duiden hun rol in de periode die leidt naar Pasen.

Iedereen is welkom om 10:00 uur in de winterkapel van de Sint-Waldetrudiskerk (toegang gratis). Aansluitend na de lezing kan je deelnemen aan de eucharistieviering van 11:00 uur en hierna is er mogelijkheid om nog even na te praten bij een kopje koffie.

Programma: